Auteurs

Reisgids Spitsbergen – Svalbard

door Rolf Stange & Michelle van Dijk

Reisgids

Een complete gids rondom de Arctische archipel.

Spitsbergengids

Inhoud

De inhoudsopgave van deze reisgids.

Klik hier

Inkijkexemplaar

Nieuwsgierig geworden?

Kijk hier
Spitsbergengids

Rolf StangeRolf Stange is fysisch geograaf en heeft zijn kennis vergaard door 25 jaar uitvoerig op Spitsbergen te reizen. Dit boek is uit liefde voor het land geschreven en het levenswerk van de auteur geworden.
De eerste oplage was Duitstalig en verscheen in 2007, kort daarop verscheen de Engelstalige editie en later ook de Noorse vertaling.
Rolf Stange schreef nog twee reisgidsen over Jan Mayen en Bereneiland, deze zijn alleen in het Duits te verkrijgen.
Verder zijn er nog een aantal fotoboeken en Arctische verhalen van zijn hand. Een overzicht vindt u op zijn website: www.spitsbergen-svalbard.com
Rolf woont afwisselend in Longyearbyen en Dresden.

Michelle van AijkMichelle van Dijk komt al 20 jaar op Spitsbergen waar zij als gids en expeditieleider werkt. Sinds 2007 is eigenaar van Longyearbyen Camping, welke sinds 2004 haar thuisbasis is wanneer zij op Spitsbergen werkt.
Omdat Spitsbergen en Nederland een gemeenschappelijke geschiedenis hebben, heeft zij deze reisgids voorzien van een Nederlands accent.
Michelle schreef de paragrafen 4.9 Flora, 5.3 Willem Barentsz, 5.4 Walvisvaart, Nederlandse steenkoolmijnbouw op Spitsbergen, Sjef van Dongen en 5.12 Nederlands onderzoek op Spitsbergen en bewerkte het boek voor de Nederlandse markt, door het in zijn geheel te voorzien van de Nederlandse geschiedenis.
Michelle volgde bij het Arctisch Centrum, onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen, de minor ‘Arctische en Antarctische studies’, waar ze haar eindscriptie over de Nederlandse Poolheld Sjef van Dongen schreef. Naar aanleiding van deze scriptie volgde later haar boek ‘Sjef van Dongen, een Nederlandse Poolheld’. www.sjefvandongen.nl
Meer lezen kan op haar website: www.spitsbergen-svalbard.nl