Spitsbergengids

Reisgids Spitsbergen – Svalbard

door Rolf Stange & Michelle van Dijk

Auteurs

Wilt u meer weten over de auteurs?

Rolf & Michelle

Inhoud

De inhoudsopgave van deze reisgids.

Klik hier

Inkijkexemplaar

Nieuwsgierig geworden?

Kijk hier
Spitsbergengids

 Een bezoek aan SPITSBERGEN staat garant voor velerlei prachtige, fascinerende indrukken van zowel het landschap en de fauna, als van de lange afwisselende geschiedenis. Bent u van plan met een Expeditie-cruise rond Spitsbergen de varen, of is een wandel- of kajakvakantie meer wat voor u? Deze gids verschaft de achtergrondinformatie die nodig is om Spitsbergen in al zijn schoonheid, kwetsbaarheid en soms bedreigende omstandigheden te leren kennen.
Wanneer je naar het Hoge Noorden reist, is goede voorbereiding essentieel.

Dit boek combineert een gedetailleerde beschrijving van het landschap, de natuur en de geschiedenis met praktische informatie over reizen, excursies en veiligheid.

 Omdat Spitsbergen en Nederland een gemeenschappelijke geschiedenis hebben, is deze reisgids geen gewone vertaling van een eerdere uitgave, maar hebben Rolf en Michelle de krachten gebundeld en heeft Michelle het boek voorzien van een Nederlands accent. Zo vindt u de plaatsnamen zoals de oude Nederlandse walvisvaarders die plekken noemden.

 Dit zijn plaatsnamen met beschrijvende namen als Vogelhoek, Robbe Bay, Quade hoek, Dorre hoek, Reene Veldt en Waygat. En wist u dat het afgelopen 31 augustus precies 100 jaar geleden was, dat er een monument voor koningin Wilhemina werd onthuld in het Nederlandse mijnbouwdorp Rijpsburg.

 Amateur of professional, zomer of winter, met dit boek ga je goed op reis!

De eerste 100 exemplaren werden geleverd met een limited edition sleutelhanger, gemaakt in Longyearbyen, van hout uit Spitsbergen. Het donkere eikenhout is gerecycled hout afkomstig van de stempels uit de steenkoolmijn. Het lichte hout is drijfhout, aangespoeld op de stranden van Spitsbergen.

 SleutelhangerSleutelhanger